A holnapi nappal elstartol a 2012-es Labdarúgó Európa-bajnokság, és ennek apropójából mi is elindítunk egy szavazást. Keressük a 2012-es év legszebb európai focistafeleségét/barátnőjét (WAG-ját).

A szavazás menete és szabályai:

A szavazásban kizárólag a 2012-es Labdarúgó Európa-bajnokságra kijutott országok focistafeleségei/barátnői (WAGs) vesznek részt.

CSOPORTKÖR

Első körben 10 csoportot alakítottunk ki földrajzi területenként/ illetve országonként. Az alábbi csoportokra lehet majd szavazni:

 

  1. Anglia
  2. Németország
  3. Spanyolország
  4. Olaszország
  5. Portugália
  6. Csehország
  7. Kelet-Európa csoport: Lengyelország + Ukrajna + Oroszország
  8. Nyugat-Európa csoport: Franciaország + Hollandia + Írország
  9. Délkelet-Európa csoport: Görögország + Horvátország
  10. Észak-Európa csoport: Svédország + Dánia

Minden csoportban 5 illetve 10 WAG található.
A 5-ös KIS csoportokra minden szavazó 1 db szavazatot adhat le egyszerre → innen csak a legtöbb voksot kapott  WAG kerül be a döntőbe.
A 10-es NAGY csoportokban pedig minden szavazó 2 db szavazatot oszthat ki egyszerre → innen az első két helyezett juthat tovább.

DÖNTŐ 

A KIS csoportok első helyezettjei, illetve a NAGY csoportok első két legtöbb szavazatot kapott WAG-ja kerül a végső döntőbe. Ez a 14 WAG fog harcolni az első helyért. A döntőben 2 db szavazatot lehet majd leadni egyszerre, tehát két kedvencedre is voksolhatsz. Értelemszerűen a legtöbb szavazatot kapó focistafeleség lesz a 2012-es év legszebb európai WAG-ja, és az első 14 hely pedig a szavazatok száma alapján fog eldőlni.

A további helyezettek…

Ezek után összesítjük a csoportkörökben minden egyes WAG-ra leadott szavazatot, és őket is rangsoroljuk ezek alapján. Így végül megkapjuk a 2012-es év Top 70 európai WAG listáját.

Tehát minden egyes szavazat számít. Június 8-adikától, az EB startjától kezdődően minden második nap fognak megjelenni az új csoportkörös-szavazásos posztok, amelyekre egészen június 27-edikéig lehet szavazni. Ezek után a szavazást lezárjuk. Kérjük voksoljatok mind a 10 csoportra! Június 28-ától pedig már a DÖNTŐbe jutott 14 WAG-ra lehet szavazni. A végeredményt július 1-jén, az Európa-bajnokság fináléjának napján hozzuk nyilvánosságra.