Rafael és Sylvie van der Vaart válásának híre sokkolta a rajongókat az év elején, és a kedélyek azóta sem csillapodnak. A Bild német bulvárlap álltása szerint a pár kapcsolata már jó ideje krízisben volt, és ezt tetőzte be az ominózus szilveszteri buli, ahol a labdarúgó megütötte szépséges nejét. Állítólag a pár az este folyamán megállás nélkül marakodott, majd a focista idegesen visszavonult a hálószobába, és elaludt. Amikor azonban a neje fel akarta ébreszteni, a van der Vaart felriadt, és véletlenül lekevert egyet feleségének, aki az erős ütéstől a földre esett. Sylvie ezek után a válás mellett döntött, azonban elmondása szerint nem a pofon miatt, mert azt már megbocsátotta férjének.
A német és a holland média természetesen rögtön felvetette a lehetőséget, hogy a házaspár egy harmadik személy miatt döntött a szakítás mellett. A pletykák szerint Sylvie nem tudta tovább tolerálni, hogy Rafael egy 27 éves holland színésznővel, Nikkie Plessennel áll kapcsolatban. A szőke Nikkie álltólag folyamatosan sms-ekkel bombázta a labdarúgót, annak ellenére, hogy maga is házasságban él. Az állítólagos szeretőt azonban elmondása szerint sokkolták ezek a feltételezések, és teljes mértékben tagadta, hogy köze lenne van der Vaarthoz.


Sylvie és Nikkie Plessen együtt egy díjátadón

Ha válásra kerül a sor, a van der Vaart házaspár sok millió eurón osztozkodhat. Rafael - aki olyan klubbokban játszott, mint a Real Madrid, a Tottenham Hotspur vagy a HSV - labdarúgókarrierje alatt körülbelül 30 millió eurót keresett, amiből cirka 20 millió állhat a rendelkezésére. Sylvie vagyona is jelentősen megnőtt az utóbbi években, hiszen több showműsor házigazdája volt (Das Supertalent, Let's Dance), ráadásul modellként olyan nagy cégeknek dolgozott, mint a L'Oreal, Gillette, Hunkemöller vagy a BMW. A szőkeség 10 millió eurós becsült vagyonát is belevéve a van der Vaartéknak mintegy 30 millió eurón kell majd osztozkodni. A holland jog szerint a közös vagyont fele-fele arányban kell elosztani a házasfelek között, így mindketten 15-15 millió eurót kaphatnak - tehát a labdarúgó öt milliót vesztíthet a váláson.